Ataşehir Buharlı Ütü Tamiri

Ataşehir Buharlı Ütü Arızaları ve Tamiri

Buharlı Ütü Tamiri Günlük hayatta kırışıklığı yok eden güzel bir araç olan ütü ev ve iş yerlerinde kullanılır. Geçmiş zamanlarda ütü sadece düztaban ve ağır bir metal üzerine kurulu sistemden oluşuyordu. İçinde ısıtılmış kömür konularak tabana ısı vermesiyle giysilerin kırışıklığı açılıyordu. Oysa günümüzde elektrikle bu işlem görülmektedir.

Yukarıdaki resimde geçmiş yıllarda kullanılan ütünün resmi bulunuyor.

Ütü çeşitleri

  1. Buharlı ütüler
  2. Elektrikli ütüler
  3. Pres ütüler
  4. Akıllı ütüler
  5. Seyahat ütüler
  6. Sanayi tipi ütüler

Çok çeşitliliğe sahip olan ütüler insan hayatında bulunan yararlı araçlardan. Yukarda bulunan çeşitlerden buharlı ütüler evlerde bulunur bunun için bu ütü çeşidinin arızalarını inceleyeceğiz.

Buharlı Ütüler

Buharlı ütünün bölümleri

  1. Buhar butonu
  2. Buhar ikaz lambası
  3. Üst kapak
  4. Su spreyi ve şok buhar butonu
  5. Auto shut-off
  6. Ütü gövdesi
  7. Elektrikli topraklı ütü fişi
  8. Ütünün kordon kablosu
  9. Tutturma braketi
  10. Klemens
  11. Termostat düğmesi
  12. Orta taban(etek bölümü)
  13. Arka braket
  14. Plastik arka braket
  15. Termostat
  16. Alt taban

ÜTÜ BUHAR VERMİYOR

Sorunun ana nedenleri buharı kontrol eden kontrol butonu basılı kalmış olabilir. Su tankı içinde su olmayabilir. Buhar kontrol memesi tıkanmış ve tıkanma arıza yaptırıyor olabilir. Tıkanmayı gidermek ve buhar kontrol memesinin değişimi ile sorun çözülecektir.

Bir başka neden termostat konumu düşük kalmıştır yeterli derecede ısı üretilmediğinden buhar vermeyebilir. Ayarlar yapılmalı ve giysi kumaşına göre ayarlanmalıdır. Ayrıca üst ve alt tabanda kireç birikmiş olabilir. Kireç temizliği düzenli olarak yapılmalı gerekiyorsa tabanlar değiştirilmelidir. Son olarak buhar kontrol mili arızalıysa değiştirilmelidir.

ÜTÜ SU AKITIYOR

Eğer böyle bir sorun varsa sorun buhar kontrol memesinden ve contanın tam oturmamasından olabilir. Contanın yerine tam oturması gerekiyor ki deforme olmuşsa değiştirilmelidir. Özellikle su tankı darbe almışsa ısıdan dolayı delinmişse değişim yapılmalıdır. Bunu anlamak için su tankına su max seviyeye kadar doldurulur ve duruma bakılır.

Başka bir neden de ütü daha ısınmadan şok buhar düğmesine basılmasından dolayı olabilir. Çözüm olarak termostat yüksek konuma alınır kalan su buharlaştırılır ya da ütü yapıldıktan sonra su tankı tamamen boşaltılır. Eğer hiç bilginiz yoksa yaptığınız uygulamalar işe yaramıyorsa kesinlikle Usta Elektrikçi firması ile görüşün.

ŞOK BUHAR VERMİYOR

Ütülerde bazen şok buhar pompası su basmayabilir işte bu andan buhar gelmez çözüm için pompa değiştirilmelidir. İçinde yer alan borular yırtılmış olabilir kesinlikle değiştirilmelidir. Başka bir sorun termostat ayarı düşük kalmıştır ve bundan dolayı ısı yeterli gelmediğinden buhar vermeyebilir. Termostat ayarı yapılarak çözülebilir.

Şok buharının pompası içinde yer alan bilye ve yay yerinde olmayabilir sıkışık olabilir. Çözüm olarak sıkışıklık giderilir bilye ile yay takılır.

ÜTÜ ÖN TARAFA SU PÜSKÜRTMÜYOR

Direk çözümden bahsedeceğim. Ütünün ön tarafında bulunan su aksanı kontrol edilip ardından sızıntı tıkanıklık varsa giderilir.

Kullanılırken Dikkat Edilecek Hususlar

  • Ütü kullanırken şebeke gerilimi ütü etiketinde belirtilen gerilim ile aynı olmalıdır.
  • Ütüyü kullanırken mutlaka topraklı priz kullanılmalıdır. Can güvenliği için önem arz eden konudur.
  • Ütüleme işlemi bittikten sonra ütü dik konumda durmalıdır.
  • Kolay bir öneri olacak fakat ütüyle iş bittikten sonra kesinlikle fişi çekilmelidir.
  • Ütü için asla su bırakılmamalıdır.
  • Çocuklardan uzak tutulmalıdır. Olası yanmaların önüne geçmek için.
  • Ürüne su doldururken ve boşaltırken ütünün fişini çekin. Bu sayede kısa devre ve elektrik çarpmalarından kurtulmuş olursunuz.
  • Ütünün buhar düğmesi termostat ışığı söndükten hemen sonra ayarlanmalıdır.
  • Ütü içinde çoğunlukla dikkat edilmez ama yumuşatılmış su kullanırsa kesinlikle ütü sağlığı korunmuş olur.
  • Ütü üzerinde bazen kireç oluşabilir. Kireci sökmek için sirke ve kireç sökücüler kullanılmamalıdır.
  • Son olarak ütü alt tabanı değişimi yapılırken termostatın yüzeylerine DOW CORNİNG 340 sürülür. Ayrıca termostat değişimlerinde tam uyumlu ve uygun güçte olanı ile değiştirilmelidir.

Bu maddelere dikkat edildiği sürece ütünüzü uzun yıllar kullanabilirsiniz. Ayrıca her türlü bilgi almak çözüm almak için Usta Elektrikçi firmasına başvurabilirsiniz.

Soru SorTelefon Et