Elektrikli Süpürge Arızaları

Elektrikli Süpürge Arızaları ve Tamiri

Elektrik süpürgerleri günümüzün ev araçları arasında güzel bir yardımcıdır. Fakat her cihazın olduğu gibi arızaları olabiliyor. Bazen mekanik arızalar oluyor bunu cihaz sahibi kendisi de onarabilir. Söz konusu elektronik parçalar olunca uzaman yardımı almak gerekiyor. Usta Elektrikçi firmasına bu konuda her türlü danışabilir hizmet alabilirsiniz.

Öncelikli konu iş güvenliğinin sağlanmasıdır. Yoksa yangın çıkabilir. Arıza daha da büyüyerek kabusa dönüşebilir.

Elektrikli süpürge çalışmıyor

Elektrikli süpürge çalışmadığında ilk olarak basit yöntemlerle kontrol edilmelidir. Elektrik Şebekesine bakılabilir. Büyük bir dikkatle prize ve elektrik sigortasını ayrı ayrı kontrol etmek gerekiyor. Daha sonra elektrikli süpürge güç kontrolü yapılır. Burada Ohm metre kullanılır.

Değişik sorunlarda olabilir. Bu konuda ilk olarak akla süpürgenin elektronik kontrol kartının(PCB) yanmış olabileceğidir. Gözle kontrol işlemi rahatlıkla yapılır. Bazı teknik bilgilere sahipseniz süpürgenin üzerinde bulunan elektronik malzemeler kontrol edilir. Ayrıca termal sigortalar akıma karşı koruma sağlayan parçalardır. Kontrol edilmelidir ve arıza varsa yenisi ile değiştirilmelidir.

Önemli noktalardan olan kontrol kartı üzerinde oluşan arızalar büyükse maalesef komple kartın değişmesi gerekiyor.

Elektrikli Süpürgesinde Emme Yok

Elektrikli süpürgelerde alışılagelen çalışma prensibi emme gücü sayesinde gerçekleşir ve vakumlama sayesinde temizlik yapar.

Emme gerçekleşmiyorsa akla gelecek ilk konu hava filtresinin tıkanmış olmasıdır. Çözümü çok basittir. Hava filtresi çıkarılır ve temizlenir. Fakat daha ağır bir hasar varsa filtre yenisi ile değimesi gerekir.

Bir başka nedeni süpürgenin hortumunun tıkanmış olmasıdır. Çözüm olarak hortumu süpürgeden ayırın tabi bunu yaparken hortumu uzatmalısınız ve düz tutmalısınız. El feneri yardımı ile boru içine bakılır kontrol edilir. Işık geçmiyorsa karşı tarafa tıkanıklık kesinleşir. Tıkanıklığı açmak için uzun saplı bir temizlik aletini kullanın. Ardından tekrar ışıkla bakın tıkanıklık açılmış olacaktır.

Bu yöntemler işe yaramıyorsa üfleme çarkına bakılmalıdır. Kontrol işlemini yaparken elimizle döndürmemiz yeterli olacaktır. Bu konuda da sorun yoksa vakum torbasına bakılır. Torba tam oturmamış olabilir. Bu aşamada vakum torbasını tam yerine oturtulmalıdır. Dolu ise temizlik işlemi yapılmalıdır.

Elektrikli Süpürge Aşırı Gürültülü ve Titreşim Var

Elektrikli süpürge motorları güç açısından 600-1400 watt devir sayısı ise 12000-25000 olup bazen değişiklik gösterebilir. Zaman içinde motor emiş fanı edüvi milinde gevşeme olabilir. Bu gevşeme olmaması için belli aralıklarla kontrol edilmeli ve giderilmelidir. 1 Eylül itibari ile elektrik süpürgelerinin motor gücü 900 watt olacaktır.

Şu da olabilir. Motor rulmanı ya da burçlarının aşınmış olması. Bu nokta da biraz fazla maliyet ortaya çıkacaktır. Çünkü parçalar hatta motor değişimi gerekebilir. Ayrıca motor kömürleri aşınmış olabilir olduğundan kollektör dilimlerine iyi basmayabilir. Kömürler aşınmışsa değişim sağlanır. Yaylarda sorun varsa onarım gerekirse değişim ile çözüme ulaşılır.

Elektrik Süpürgesi Hız Ayarı Yapılmıyor

Elektrik süpürgesinde hız ayarı yapılamıyorsa belli noktalara dikkat edilmelidir. Öncelikle temizlenecek yüzeyin cinsi ya da toz toz miktarına göre emiş kontrolü sağlanan süpürgeler bu faktörlere bağlı olarak istenen performansı vermeyebilir. Arızanın emme kaynaklı olup olmadığı tespit edilmeli ve ardından emiş ayarına odaklanılmalıdır. Emiş ayarının kontrolünü sağlayan potansiyometresi ve tuşlarına bakılır son adım olarak elektronik devre kontrol edilir çözüm uygulanır.

Eğer gerekli bilginiz yoksa Usta Elektrikçi firmasına başvurmanız çözümlerinizin hızlı olmasını sağlayacaktır.

Kablo Sarıcı Kendi Kendine Sarıyor

Çözümü basit fakat biraz uğraştırıcı olan bu sorunu şu şekilde çözebilirsiniz. İlk önce parça sökülür yay ve sargı kontrolü kontrol edilir varsa arıza parça değişimi sağlanır.

Soru SorTelefon Et